Dag 3 - Glijbaan

Vrijdag 31 maart 2017

Longyearbyen

Gemiddelde temperatuur = -14.2℃

Right arrow

Na de wilde dag van gisteren, hebben we vandaag een rustig dagje om bij te komen. Tripje geboekt voor morgen; dan gaan we naar een ice cave! Je kunt hier in de supermarkt trouwens gewoon alles krijgen wat je wil, echter betaal je zeker voor de houdbare producten wel de hoofdprijs. Check bijvoorbeeld de prijzen van de melk (deel door 10 voor euro’s).

Een pak melk op Spitsbergen kost ongeveer 4 euro.

Vandaag overdag veel aan de het beeldmateriaal voor de aftermovie van Machiel en mij gewerkt, maar vanaf 17:45 zijn we vertrokken voor een wandeling naar de top van deze berg:

Het plan was om hier de zonsondergang bekijken, echter terwijl we omhoog liepen kwam er in de verte een sneeuwstorm aan. Het plan om de zonsondergang te zien viel hiermee dus in het water, maar na zo’n 400 meter omhoog te hebben geklommen, hadden we een “breathtaking” uitzicht over het dorp Longyearbyen. Kijk zelf maar:

Toen we omhoog liepen, liepen we langs een glijbaan in de sneeuw, waar iemand duidelijk eerder naar beneden was gegleden van de vrij steile helling. Toen dachten we nog “Nou, dat gaan wij niet doen. Gaat veel te hard joh.”. Maar ook dat plan ging niet meer door toen ik Jørgen over de glijbaan als een grote sneeuwbal naar beneden zat schieten. Al snel sprong de rest er achter aan, en we waren binnen no-time weer beneden.