Dag 12 - Terug naar NL

Zondag 9 april 2017

Longyearbyen, Oslo, Amsterdam, Tilburg

Gemiddelde temperatuur = -1.9℃

Right arrow

5:40, wekker. 6:15, taxi. 7:50, vlucht. Het uitzicht tijdens het opstijgen is geweldig mooi, kijk maar:

Deze twee weken in Spitsbergen zijn werkelijk waar geweldig geweest. Spectaculaire en onaangetaste natuur, mooie beesten (husky’s, rendieren), snelle sneeuwscooters, super veel geleerd over ijs en proeven doen met ijs, enthousiaste mensen en ook nog eens tranen gelachen.

Een paar jaar geleden wist ik nog niet dat ik deze super gave ervaring nu mee zou maken. Ook nu weet ik weer niet wat ik over een aantal jaar allemaal ga meemaken; wie weet op welke bijzondere plekken ik in de toekomst nog zal komen. Misschien heb ik nu wel iets te vroeg gepiekt in m’n leven, want het gaat lastig worden om deze ervaring te evenaren.

Machiel's film van deze twee weken is supermooi geworden, en je kunt hem via deze link bekijken. Deze film en mijn mooiste foto hebben allebei de Facebook pagina van UNIS, de universiteit van Spitsbergen, gehaald.

Ik wil iedereen bedanken voor deze ervaring: UNIS, TU Delft, de begeleiders van onze groep en de andere studenten. In het bijzonder wil ik voor dit reisverslag Machiel en Runa bedanken; veel van hun foto’s en video’s waren perfect om de verhalen beter uit te leggen. Ook wil ik Robert en Annemarie bedanken voor het uitlenen van hun pool-kleding, en Helen voor het statief. Svein, jij bedankt voor de sneeuwstorm timelapse!

Dan wil ik jou nog bedanken, voor het lezen van mijn reisverslag. Ik vind het hartstikke leuk om te horen wat je ervan vond; dus stuur me gerust een berichtje.

Dit was het. Op naar de volgende ervaring!

Max