Dag 10 - Panorama

Vrijdag 7 april 2017

Longyearbyen

Gemiddelde temperatuur = -8.0℃

Right arrow

Na als een roosje geslapen te hebben verzamelen we in de ochtend om aan het rapport te werken, waarin alle data van de experimenten gepresenteerd wordt. In de middag geven we de begeleiders nog een cadeautje als bedankje (idee van Machiel). Echter is een van de docenten, de Russische Shestov, er niet; dus laten we een briefje achter op zijn cadeau, met het cadeau (een fles vodka).

"Dear Aleksey, many thanks for the fieldwork trip in Svea and solving all of our problems. You made our lives a bit easier, so here is a gift that will make your life a bit easier as well. Kind regards, the AT-307F student group."

In de middag gaan we naar de “Friday Gathering” (de vrijdagmiddagborrel), waar we een biertje drinken wat op dit eiland gebrouwen is! Ik kan alleen niet echt zeggen dat ie lekker is.

Bier, gebrouwen op Spitsbergen.

’s Avonds gaan we nog een keer naar Kroa om daar de legendarische eland burger te bestellen (en op te eten). Hieronder ook de ingrediënten, stel je wil hem ooit zelf maken.

Daar issie weer.

Na het diner gaan Cody, Machiel en ik nog naar de universiteit, om daar nog wat vette footage te schieten voor Machiel’s aftermovie. Ook nemen we nog een kijkje op het panorama dak van het gebouw:

Cody

Het grote gebouw is UNIS.

Rond half 2 ’s nachts ga ik naar bed. Het blijft echt raar dat het licht blijft. De foto hieronder heb ik vanuit mijn kamer gemaakt, om 1:19 ‘s nachts.

Tijd foto = 01:19 's nachts.